Φίλιππος Παγάνης

desc
Ψυχολόγος, Μέλος επιστημονικής ομάδας Orlando LGBT+

Ο Φίλιππος Παγάνης είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εκπαιδεύεται στην υπαρξιακή ψυχοθεραπεία. Eίναι μέλος της επιστημονικής ομάδας του Orlando LGBT+, του πρώτου επιστημονικού φορέα στην Ελλάδα που εξειδικεύεται στην ψυχική υγεία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Τα τελευταία δώδεκα χρόνια έχει ασχοληθεί ενεργά με τον ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβισμό. Από το 2015 έως και το 2017, ήταν μέλος της Διαχειριστικής Ομάδας της Colour Youth και Διαχειριστής (2016-2017). Συντόνισε το πρόγραμμα υποστήριξης και ενδυνάμωση νέων τρανς ατόμων «Transcending Youth», στα πλαίσια του οποίου έχει επιμεληθεί τη συγγραφή του «Οδηγός για Νέα Τρανς Άτομα: Βασικές πληροφορίες για ζητήματα ταυτότητας φύλου».

Έχει συνεργαστεί με την Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528-Δίπλα σου στα πλαίσια της πρακτικής του άσκησης αλλά και ως εθελοντής, ενώ από το 2019 είναι ένας εκ των συντονιστών των Ομάδων Ενδυνάμωσης για ΛΟΑΤΚ+ άτομα που πραγματοποιεί η Colour Youth Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας.

Από το 2018 έχει εργαστεί ως project manager και ερευνητής σε Ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και την βελτίωση της πρόσβασης ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων σε υπηρεσίες – με έμφαση στις υπηρεσίες υγείας και ψυχικής υγείας- αλλά και ως εκπαιδευτής σε προγράμματα ευαισθητοποίησης επαγγελματιών αναφορικά με τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες και την παροχή συμπεριληπτικών υπηρεσιών. Εργάζεται, επιπλέον, ιδιωτικά ως ψυχοθεραπευτής.