Σοφία Ζαχαριάδη

desc
Πρόεδρος Δ.Ε. & Υπεύθυνη Γραμμής Υποστήριξης
Οργάνωση Emantes

H Σοφία Ζαχαριάδη είναι συνιδρύτρια της κολεκτίβας Lgbtqia+ Refugees Welcome και συνιδρύτρια της οργάνωσης Emantes – International Lgbtqia+ Solidarity στην οποία κατέχει και τη θέση της Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής. Είναι επίσης, υπεύθυνη της γραμμής υποστήριξης της οργάνωσης Emantes, από το 2018. Στο παρελθόν, η Σοφία έχει υπάρξει ιδρυτικό μέλος ακτιβιστικών ομάδων και πρωτοβουλιών που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη της διαθεματικότητας, ιδιαίτερα σε ζητήματα φύλου και μετανάστευσης. Στα πλαίσια των ομάδων αυτών έχει δραστηριοποιηθεί σε θεματικές για τον φεμινισμό, τα δικαιώματα των (cis) γυναικών, τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ δικαιώματα και το μεταναστευτικό/προσφυγικό.
Στους Emantes, η Σοφία είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των ανθρώπων που ζητούν υποστήριξη και των υπηρεσιών εντός και εκτός Emantes.
Διευθύνει τη Γραμμή Υποστήριξης “Emantes’ Support Line”, προσφέροντας ψυχοκοινωνική στήριξη πρώτης γραμμής, αναλαμβάνοντας την καταγραφή ατομικών και κοινοτικών αναγκών και την διασύνδεση με υπηρεσίες. Τέλος, για σχεδόν 2 χρόνια, είναι συντονίστρια του προγράμματος “TGNC Refugees in Greece: Community Building and Empowerment”.