Ξενοφών Χαλάτσης

desc
Κοινωνικός Ψυχολόγος- Συγγραφέας
Athens Lifelong Learning Institute
Ο Ξενοφών Χαλάτσης είναι κοινωνικός ψυχολόγος και εργάζεται ως υπεύθυνος σχεδιασμού και υλοποίησης ευρωπαϊκών έργων και Κοινοτικών Πρωτοβουλιών στο Athens Lifelong Learning Institute. Παράλληλα έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε περισσότερα από 60 ευρωπαϊκά έργα, κεντρικός άξονας των οποίων είναι η εκπαιδευτική, οικονομική και κοινωνική συμπερίληψη.
Μετρά 20 χρόνια επαγγελματικής πορείας στη συμβουλευτική και την εκπαίδευση ενηλίκων, ενώ έχει εξειδικευτεί στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού περιεχομένου και προγραμμάτων σπουδών για θέματα που αφορούν στην καταπολέμηση των διακρίσεων, στην ισότητα και στη κοινωνική (επαν)ένταξη ατόμων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως πρόσφυγες, Ρομά και ανήλικοι παραβάτες. Το τελευταίο έτος, στο πλαίσιο του έργου με τίτλο Prison Safe, σχεδιάζει παρεμβάσεις για την επιμόρφωση των σωφρονιστικών υπαλλήλων σχετικά με τα δικαιώματα των κρατουμένων που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.
Παράλληλα, είναι ο συν-σεναριογράφος της ταινίας «Το καλοκαίρι της Κάρμεν», σε σκηνοθεσία Ζαχαρία Μαυροειδή, η οποία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 2023- Giornate degli Autori, και απέσπασε τρία βραβεία στο πρόσφατο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.