Σεργουλόπουλος στο Upfront Initiative: Έχω βαρεθεί την κακοποιητική έκφραση “δεν με νοιάζει τι κάνει στο κρεβάτι του”

«Πρέπει να μάθουμε περισσότερα για το τελευταίο Ι της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+»

«Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τι σημαίνει ίντερσεξ, το Ι δηλαδή» εξήγησε ο Φώτης Σεργουλόπουλος, κατά την ομιλία του σήμερα ως συντονιστής πάνελ του The Upfront Initiative των Lifo και Tsomokos με θέμα «Τρανς και ίντερσεξ άτομα: Μειονότητες μέσα στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα».

«Πρέπει να μάθουμε περισσότερα για το τελευταίο Ι της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+» είπε, σημειώνοντας πως «ακόμα και η ίδια η κοινότητα δεν έχει αναφερθεί πολύ στο Ι».

«Έχω βαρεθεί πλέον την κακοποιητική έκφραση “δεν με νοιάζει τι κάνει στο κρεβάτι του”», είπε σε άλλο σημείο ο Φώτης Σεργουλόπουλος, τονίζοντας πως «Το θέμα των τρανς ξεκινά πολύ πριν από οποιαδήποτε σεξουαλική ή ερωτική έλξη».

Μιλώντας για την δική του εμπειρία, ο Φώτης Σεργουλόπουλος σημείωσε πως «Το δικό μου τηλεοπτικό coming out έγινε πριν από 12 χρόνια. Άρα έχει περάσει καιρός. Όταν θέλω όμως σήμερα να παρουσιάσω ένα τρανς άτομο υπάρχει ένα “πρόσεξε”, είναι μεσημέρι είναι πράσινη ζώνη, λες και τα τρανς άτομα πρέπει αν τα κρύβουμε το βράδυ».

Το ετήσιο μονοήμερο συνέδριο της LiFO και της Tsomokos για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο, διεξάγεται στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών, υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *