Το The Upfront Initiative είναι μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα πρωτοβουλία, που διοργανώνουν η LiFO, ένα από τα πιο επιδραστικά media οutlets της χώρας και η κορυφαία εταιρεία επικοινωνίας Tsomokos, και έχει η οποία έχει έναν και μόνο στόχο: την προώθηση της ισότητας, της συμπερίληψης, της διαφορετικότητας και της ορατότητας στους εργασιακούς χώρους και στην κοινωνία.
 
Σκοπός μας είναι να συμβάλουμε στη μείωση των προκαταλήψεων και των στερεοτύπων που εμποδίζουν την ίση πρόσβαση και την επαγγελματική εξέλιξη των ατόμων που αντιμετωπίζονται με καχυποψία ή μεροληψία λόγω φύλου, φυλής, σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκευτικών πεποιθήσεων και αναπηρίας, αλλά ταυτόχρονα να βοηθήσουμε τις εταιρείες να αναθεωρήσουν κανόνες και πρακτικές που έχουν τις ρίζες τους σε συγκεκριμένα ιστορικά πρότυπα αποκλεισμού, ρατσισμού και περιθωριοποίησης.  
 
Γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι επιχειρήσεις που επιταχύνουν την πρόοδό τους στον τομέα της συμπερίληψης και της ορατότητας δεν δημιουργούν απλώς χώρους εργασίας που είναι ωφέλιμοι για τις ίδιες και τους εργαζόμενούς τους, αλλά και για τις οικονομίες στις οποίες δραστηριοποιούνται.
 
Τα δύο πρώτα συνέδρια του The Upfront Initiative δεν είχαν απλώς θεαματική αποδοχή, αλλά ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί: Περισσότεροι από 1000 θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά 100+ ομιλίες σημαντικών προσκεκλημένων από όλο το φάσμα της κοινωνίας (πολιτικοί, αθλητές, συγγραφείς, μέλη του επιχειρηματικού κόσμου, εκπρόσωποι φορέων, οργανώσεων και πολιτιστικών οργανισμών κ.α.), ενδιαφέροντα fireside chats, πρωτότυπα διαδραστικά events αλλά και πάνελ με ουσιαστικές συζητήσεις, σε ένα πολύτιμο οπτικοακουστικό υλικό που ξεπερνά τις 20 ώρες.
 
Οδεύοντας προς τη διοργάνωση του τρίτου συνεδρίου, στις 14 μαρτίου 2024, στο Ωδείο Αθηνών, δεν επιδιώκουμε μόνο την περαιτέρω ανάπτυξη της συζήτησης για τη συμπερίληψη και την ορατότητα αλλά και τον συντονισμό δεσμεύσεων για την οριστική εξάλειψη του ρατσισμού στους εργασιακούς χώρους, μέσα από τη θέσπιση νέων προτύπων ισότητας στο εσωτερικό των επιχειρήσεων. Από τον επικεφαλής μέχρι τον τελευταίο εργαζόμενο.