Η Γεωργία Καρούντζου είναι Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας JTI.

Γεωργία Καρούντζου: «Είμαστε ανοιχτοί. Όλα τα άλλα ακολουθούν»

Η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας JTI περιγράφει το ανοιχτό πνεύμα που διαπνέει την εταιρεία.

ΤΗΝ JTI ΕΧΟΥΜΕ μια αδιαπραγμάτευτη και ευαισθητοποιημένη στάση πάνω σε ζητήματα αποκλεισμού, προκαταλήψεων και διακρίσεων. Άλλωστε, πώς θα ήταν δυνατό μια τόσο μεγάλη, διεθνής εταιρεία, που δραστηριοποιείται σε 130 χώρες του κόσμου, απασχολώντας 40.000 εργαζομένους από 118+ εθνικότητες, να δέχεται, να στηρίζει ή να επικροτεί πρακτικές άνισης μεταχείρισης;

Το ανοιχτό πνεύμα που διαπνέει την επιχειρηματική μας κουλτούρα και τη νοοτροπία μας δεν «βλέπει» φύλα, χρώμα δέρματος, εθνικότητες, θρησκείες, σεξουαλικό προσανατολισμό ή αναπηρίες, αλλά ταλέντα, ικανότητες, γνώσεις και πάθος για αλλαγή, προσβλέποντας σε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.

Φέτος η JTI κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά την πρώτη θέση στη λίστα του Top Employers Institute με τους κορυφαίους εργοδότες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε.

Η κουλτούρα αυτή μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει τόσο στη λειτουργία της εταιρείας και τα αποτελέσματά της όσο και στους ανθρώπους της. Μόνο έτσι μπορούμε να καταστήσουμε την JTI ένα ακόμη καλύτερο μέρος για να εργάζεται κανείς.

Η JTI δεν περιμένει τις αλλαγές σε τοπικό επίπεδο για να κάνει τη διαφορά. Το ανοιχτό πνεύμα της εταιρείας εκφράζεται μέσα από νέες πολιτικές, όπως αυτή της γονικής άδειας που εφαρμόζεται διεθνώς και στην Ελλάδα, παρέχοντας 20 εβδομάδες άδειας σε κάθε εργαζόμενο που κάνει παιδί, ανεξαρτήτως φύλου ή τρόπου απόκτησής του παιδιού. Ή όταν καθόμαστε σε ένα τραπέζι, άνδρες και γυναίκες, και συζητάμε θέματα ισότητας.

Φέτος η JTI κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά την πρώτη θέση στη λίστα του Top Employers Institute με τους κορυφαίους εργοδότες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Το να είμαστε διεθνώς μία από τις πρώτες εταιρείες που έλαβαν την πιστοποίηση Παγκόσμιου Πρότυπου Ισότητας (Global Equality Standards) από την Ε.Υ. είναι ιδιαίτερα σημαντικό και τιμητικό. Αλλά δεν μένουμε εκεί, δρέποντας απλώς τις δάφνες μας. Είμαστε ανοιχτοί και προχωράμε.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *